Fascinerede kriger

Fascinerede kriger

Kongeørnen har i tusindvis af år fascineret mennesket, det er der ikke noget at sige til. Fra asiens vidtstrakte stepper til de dybe skove i Europa har den sine foretrukne jagtområder. Den kan med sin raffinerede flyvekunst svinge og dreje pludseligt efter sit bytte. Byttet kan være lige fra harer til rådyrstørrelse.

På jagt med jægeren over alle jægere

I tidernes morgen omkring Kasakhstan og Mongoliet fandt man at et samarbejde kunne være en fordel for overlevelse i det eventyrlige -men barske område. Derfor trænede man kongeørnen til at jage bytte for sig for at få varm pels og kød –mad der kunne brødføde en hel familie. Derfor regnes kongeørnen som den mest ærefulde gæst når man samles om aften for at fortælle jagthistorier - og desuden er den et spirituelt symbol i mange religioner pga. dens overbevisende kraft og styrke.

Blid som et lam…

I Ørnereservatet er Rhina et helt kapitel for sig, da hun er en kæmpe hun- kongeørn på over 5 kg. Hun holder sig ikke tilbage med at slå sin klo i falkonerens behandskede arm. Dog kan hun alligevel være blid som et lam og legesyg, men på få øjeblikke kan det ændre sig til et vilddyr der har kaldt sit urinstinkt frem og kan nedlægge en hjort på et splitsekund. Dog vender hun tilbage til Ørnereservatet om aftenen, men nyder at holde øje med alt og alle på sine foretrukne udsigtspladser i de høje fyrtræer med sit knivskarpe syn.