Freja giver 3 bejlere kold skulder

 

undefined

Den store nordatlandiske havørnehun Freja, datter af Ørnereservatets legendariske havørnedronning Margrethe – har fundet sin rette plads i hierarkiet – og det er øverst som det er for en tronfølger.

Tidligere på året skulle Freja dog lige drilles lidt når havørnehannerne susede omkring den og ville mærke om hun var frisk på at lege med på deres regler. Freja blev nok lidt majestæt fornærmet - fordi senere på året viste det sig at hannerne i den grad blev sat på plads når hun landende på vores høj ved Ørnereservatets forevisningsplads.

undefined

Falkoneren Kamilla har nok at se til med at fordele sol og vind lige mellem de store havørne.

 

Lige så snart en af hannerne landede i nærheden og gjorde tilnærmelser satte Freja grænsen med enten med et slag med de næsten 3 meter store vinger eller med ”rejste børster” fjer på ryggen for at indgyde respekten. 

Hannerne, Floke, Vethil og Vågan måtte derfor pænt vige tilbage eller tage imod en klo i sidste ende – og det gør de klogt i. 

Rent vægtmæssigt og størrelse er der en forskel da hunnerne er de største i naturen og nemt kan sætte en han til vægs. 

Da hierarkiet er sat i orden – forløber alt i harmoni, men det betyder ikke det er kedeligt for nu har hannerne meget travlt med at vise sig med imponerende flyvninger foran Freja -som lidt tilbagelænet beskuer dem, sige Peter Frank Wenzel som er daglig leder af Ørnereservatet.

undefined