Amerikanske ørne - en shaman i ørnens rige

juni01060902

Amerikanske ørne. En shaman i ørnens rige

Det danske verdenscenter for ørne, Ørnereservatet -Nordens natur og kulturcenter,
kan nu også præsenterer Den Nordamerikanske Havørn og nationalsymbolet for USA The Bald Eagle.

Ørnereservatet er første sted i Skandinavien, hvor publikum kan opleve De Amerikanske Ørne, som er kommet til Nordjylland. Ørneungerne, som nu er 24 måneder gamle vil svæve over Den nordjyske natur med deres 2 meters vingefang.

Det er Ørnereservatet nyoprettede natur- og kulturcenter for rovfugle, som præsentere de amerikanske ørne, hvor rovfugle og mennesker indgår som et tema.

Det er de amerikanske ørneunger Tahoe og Cherokee, som i fremtiden vil være med til at markere en ny epoke i Ørnereservatets 25 års historie og vil deltage sammen med de mange nordiske ørne og falke i de oplysende programmer.

En shaman i ørnens verden, ørnen har i øvrigt en ganske særlig betydning i den indianske kultur, som bærer præg af styrke. Dette afspejler sig f.eks. i shamanens brug af ørnefjer til healing, han stryger den svækkede krop med ørnefjer, og overfører derved ørnens styrke og harmoni til et sygt eller sorgfyldt menneske.

Ørnereservatet vil på denne baggrund åbne porten for en særlig indiansk kulturdag hvor originale indianere med deres tipi vil hylde den amerikanske ørn med sange og danseceremonier.

Ørnereservatet har forevisninger fra april til efterårsferien

Se vores hjemmeside www.eagleworld.dk for flere oplysninger.

Bald Eagle som voksen -her gengivet som tegning af Robert Bateman, USA