Det er her, historiens vingesus mærkes

_W4C3379

Køb billetter her

Nordatlandisk havørn

Kongen af ørneriget:
Det er lige her mellem Tversted og Ålbæk, at naturens vidundere udfolder sig i al sin pragt.


Det er her, historiens vingesus mærkes i dens mest bogstaveligste forstand. - Og både børn og voksne lader sig begejstre af det unikke syn, når de store nordiske rovfugle, som kongeørn, havørn, jagtfalk og vandrefalk viser eksempler på deres fremragende jagtteknikker og samarbejde med mennesket. En jagtteknik og et samarbejde, som de gamle grækere, vikingerne og ikke mindst alverdens konger og adelige har hyldet i årtusinder.


"En falk, trænet til falkejagt, er det frieste dyr, der holdes af mennesker. Den udfolder sig i fuldstændig frihed i skøn harmoni med sin vilde natur. Den kommer frivilligt tilbage til falkoneren, men kunne sagtens flyve væk", fortæller Frank Wenzel, som oprettede Ørnereservatet i 1980. Et Ørnereservat som er enestående i Europa, og som i de sidste 35 år har haft mere end 1,5 million besøgende fra hele verden.

 

Vores Nordatlandiske havørne er store personligheder - og det ses når de kommer helt tæt på.

 

Et Verdenscenter for rovfugle

Finalen på en times selskab med rovfuglenes styrke og mod er et studie i harmoni og frihed. Alt går op i en højere enhed denne formiddag i Ørnereservatet, da Margrethes datter Freja tager scenen i al sin pragt.

I rovfuglenes verden er hunnerne de største og de mest aggressive.
Og Freja er et pragteksemplar med et vingefang, der nærmer sig de tre meter.

Og så er hun superflyver.

050

Stellers ørn

Med skyerne som baggrund løfter hun sig op i himmelrummet og bliver et med naturen og universet -

Hun bevæger sig højere og højere op mod 2000-meter mærket, som er havørnens maksimum, og ligner til sidst blot en sort silhuet i horisonten. Vi misser med øjnene og stiller ind på de store afstande, og pludselig forstår man menneskets fascination af at kunne flyve. Lige foran os udstilles den ultimative frihed, som vi jordbundne mennesker desværre må nøjes med at drømme om.

Af Michael Solgaard, BT.

 

rhina web 2010

Kongeørn


Kunstneren og journalisten Eva Nystad fra et besøg på Ørnereservatet:


"ØRN AT SE: En handling krones med held (Cyprianus' gamle drømmeleksikon).

Jeg trængte sådan til at se ørne. Måtte løftes. Se op. Ånde dybt ind.
Frydes ved den majestætiske ro - den suveræne sejlads i luften.
Vel noget af det reneste og mest rå, tilbage. Storhed. Stilhed. Styrke.
Det er så heldigt, at en eneste familie i Danmark (Irene og Frank Wenzel) har viet deres liv til ørnebevaring og ørnestudier. De huserer i Nordjylland - på store vidder, efter dansk målestok."

canon 217

Sakerfalk

 

 

 ---

Fotografering under forevisningen:

Privat fotografering og videofilm er tilladt på Ørnereservatet. Fotos der bliver lagt på internettet, herunder også Flickr, Facebook, Twitter, Instagram (Hashtags: #Eagleworld, #Ørnereservatet) skal forsynes tydeligt med location, dvs. www.eagleworld.dk eller Ørnereservatet®

Kommercielt fotografering er ikke tilladt, med mindre der er indgået en aftale ! Ørnereservatet er bla. medlem af KODA (Repræsenterer danske og internationale ophavsrettigheder)

Ørnereservatet® - et beskyttet varemærke

Ørnereservatet® er et beskyttet varemærke, se mere her -Enhver form for kopiering, gengivelse eller anden form for efterligning af Ørnereservatets navn eller aktiviteter er forbudt.

Journalister og pressefotografer, der søger flere oplysninger om Ørnereservatet og adgang kan henvende sig til [email protected]

Udenfor kontortid kan pressen kontakte os på vagttelefon 31 61 13 40.

 

Download billeder til omtale af Ørnereservatet her

Her kan du downloade billeder af Ørnereservatets rovfugle. Alle fotos må benyttes i forbindelse med omtale af Ørnereservatet mod tydelig fotokreditering.

 

Få fri adgang til trådløst internet i Ørnereservatet!
Så kan du "like" Ørnereservatet på Facebook, "tjekke ind på FB" eller uploade en video fra programmet til Youtube online fra alle sidepladser under programmet. Eller lige få nogle mails fra hånden under overfarten.
Det er nemt at bruge det trådløse netværk. Sådan gør du:
Aktivér WiFi på din computer
Vælg det trådløse netværk: "Eagleworld hotspot"
Start din internetbrowser fra din mobil eller tablet

Få fri adgang til trådløst internet i Ørnereservatet!

Så kan du lægge billeder på din Instragram eller "like" Ørnereservatet på Facebook og brug Facebook check-in eller del et foto eller video med dine venner fra alle sidepladser under programmet.

Det er nemt at bruge det trådløse netværk. Sådan gør du:

  • Aktivér WiFi på din smartphone eller tablet
  • Vælg det trådløse netværk: "Eagleworld hotspot"
  • Start din facebook eller Instragram app fra din smartphone eller tablet
  • Hashtags: #Eagleworld, #Ørnereservatet