Sommeroplevelser i Ørnereservatet

Udover vores store udendørs træningsprogram med de imponerede ørnearter og de lynhurtige falke byder vores udstillinger også på oplevelser for både store små i sommerferien.

Oplev dinosaurerne og nutidens rovfugle

Du kan opleve en helt speciel udstilling om fortidsfuglen, der beviser den klare relation mellem dinosaurerne og nutidens rovfugle.

undefined

Det kan umiddelbart være svært at se ligheden mellem Ørnereservatets lynhurtige og elegante rovfugle og fortidens kolossale dinosaurere – men den er der.

Udstillingen har været to år undervejs, og nu glæder vi os meget til at vise vores rekonstruktion af fortidsfuglen frem og lade vores gæster konstatere relationen til vores rovfugle ved selvsyn, 

Ørnereservatets falkonerheste

Ørnereservatet fik i efteråret en ny hest som med tiden skal indgå i vores programmer med klassisk falkoneri. Altså den form for træning som tager os flere tusinde år tilbage i tiden –langt ud på asiens stepper hvor rytter, hest og falk eller ørn gik på jagt sammen.

undefined

 En interessant kulturoplevelse man kan opleve i Ørnereservatet.  I 2010 blev falkejagt anerkendt af FN, Unesco, som en kulturel verdensarv, der skal beskyttes i henhold til konventionen om beskyttelse af den immaterielle kulturarv.

Ørnereservatet har flere falkonerheste bla. Oldenborg, senest Dansk varmblod og nu Frieser. Valget faldt på Frieseren da de både er kloge og rolige –dog kan de være temperamentsfulde. Friseren har nogle fantastiske bevægelser som man kan se i videoen herunder.

Bliv klogere på de Nordatlandiske havørne

Ørnereservatet har netop tilføjet en spændende og meget lærerig nyhed i juni 2017 til vores udstilling i form af en udstoppet havørn i vores historiske del af udstillingen. Det er et helt specielt og utrolig flot resultat som konservatoren er kommet frem til.

undefined

Udover man kan se alle detaljerne tæt på, som hvor store fangerne er, hvordan de forskellige fjer er placeret og opleve den i jagtflugten - så er det meget dramatisk, at opleve havørnen hvor stor og smuk den i virkeligheden er.

Rovfuglenes imponerende sanse- og sprogunivers

Ørnereservatet inviterer også sine gæster ind i rovfuglenes imponerende sanse- og sprogunivers.Rovfugle har et sprog.

undefined

Det er ikke blot mekaniske lyde, som fylder himlen over os. Se udstillingen på 1 etage i Ørnereservatet om rovfuglenes sociale univers og rangorden