Kæmpe påskeæg

For præcis 4 år siden var vi heldige med at Beringa, den største af vores 4 stellersørne, lagde sit første æg i hendes liv. Det skete blandt andet fordi at Beringa så Ørnereservatets tidligere ejer og Peter Franks Wenzels far, Frank som sin mage.

Dengang var der desværre ikke en stellershan der var modig nok til at være Beringas udkårende. For hun er kæmpestor -selv for en af verdens største ørnearter er der stor forskel på størrelse. Da Frank dødede i 2015 gik projektet med Beringa i stå og Peter fik en meget en speciel opgave med at vinde Beringas tillid.

Det har taget 4 år, og nu er det Peter der får lov til at komme op i reden til hende og være helt tæt på i de allermest private forhold. Hun kvitterede med at lægge sit æg, nærmest foran Peters øjne d. 15 marts -for få dage siden.

En af de helt store oplevelser i dyreriget udfoldede sig på nærmeste vis. Men ikke nok med at yngleprojektet er gået i gang igen -men vi har også fundet en han til hende. Han hedder Vitus og skal fra næste år levere sæd til hende.