Oplev Stellersørnens rede i Ørnereservatet

Oplev Stellersørnens rede i Ørnereservatet

En ørnerede er et sandt kunstværk som et ørnepar kan bygge på i årevis. Den kan veje adskillige hunderede kilo efter mange års ihærdig konstruktion. Men det er ikke kun selve reden der er interessant. En ørnerede er også ørnens tilholdssted og base for familielivet der skabes af de nøje udvalgte grene, mos og græs som reden fores med.

undefined

Beringa kom med ideen

Vores stellersørne-hun fortalte os om ideen ved at inviteres os op i reden til hende. Her lå der for 14 dage siden det smukkeste æg -som er ubefrugtet da hun ikke har fundet den rette mage. Vi regner med at hun bliver rigtig mor inden for de næste par år. Indtil videre kan vi fascineres af det utroligt smukke æg som kan ses her på billederne -der netop er fotograferet. Ægget er også i kæmpestørrelse ligesom Beringa selv er.

undefined

Tilblivelse af reden

Ørnereservatet har været så heldige, at vi i mange år og ikke mindst i år - har mulighed for at følge med i tilblivelse af rederne. Både ved observationer af ørnene der flyver rundt med grene og græs -men også hvordan selve tiden i reden går indtil det fantastiske øjeblik hvor ægget klækker og en lille unge kommer til verden. Det kan man også nu følge på storskærm i vores sanserum - sammen med en full-size kæmpe stellersørnerede med æg. Reden er bygget i den seneste tid i dette specielle udstillingsrum af vores dygtige og kreative personale -der selv har ørnelivet tæt på hver dag.

Udstillingen af den usædvanlige ørnerede er indviet