Stellersørnen Vitus er fortrolig med Ørnereservatets gæster

Stellersørnen Vitus er fortrolig med Ørnereservatets gæster

I gennem langs tids træning er der nu opnået et helt specielt samspil mellem stellersørnen Vitus og falkoneren Kamilla. De har opbygget en særlig tæt kontakt, som nu også publikum oplever på nærmeste hold.

undefined

Som en tro følgesvend eskorterer Vitus, Kamilla og iagttager nøje signalerne der bliver givet fra falkoneren. Men hvis det ikke går tilpas og hurtigt nok, vil Vitus med det samme gøre vrøvl -enten først ved at grynte, eller foretage et lynhurtigt karatespark ud med sin klo. Det er Vitus der altid bestemmer farten, så det er de andre der skal tilpasse sig.

Men de to har helt sikkert fundet melodien sammen - da Vitus også kan være meget hengiven og hvile sit hoved helt tæt op af Kamillas skulder.

En stellersørns fanger (fod) er på størrelse med en stor mands næve og hertil kommer de ca. 6-7 cm lange klør som nemt kan gennembore en arm.

Det er dog helt naturligt, at de er så store da en stellersørn jager store havfugle i luften eller skal holde fast i en stor krabbe og partere den med sit nærmest groteske store næb som har samme funktion som en grensaks eller en lille økse.

 

undefined

Se mere her om hvordan samarbejdet begyndte mellem Vitus og Kamilla i det tidlige forår:'

http://www.eagleworld.dk/nyheder/2015/vitus-og-kamilla/