Moldow: verdens hurtigste duejæger

undefined

Under vores højsæson sker der med jævne mellemrum usædvanlige begivenheder som vores rovfugle overrasker med.

Den første ret utrolige, men den mest naturlige ting for vandrefalken Moldow, var at den normalvis lander på en såkaldt falkelokke, en bytteattrap hvorpå der er fastspændt en nyslagtet due, der skal animere dens jagtegenskaber og samtidig træne dens flyvefærdigheder. Det foregår typisk sådan at Moldow efter et par styrtdyk efter ”lokken”, lander og griber fast i duen med sine fangere.

Men så skete der, midt under en forevisning med ca. 600 besøgende i Ørnereservatet, at falkoneren der også er til hest, kaster falkelokken højt op over publikum. Samtidig var det tydeligt at vandrefalken opnåede sin maximale tophastighed på over 300 km/t. og foretog lynhurtigt sit styrtdyk og greb falkelokken, over det meget overraskede publikums hoveder og der blev ikke sparet på reaktionerne, et kæmpe udbrud af ”neeejj”, ”åhhh” og ”hold da op” susede gennem gæsterne. Herefter fløj Moldow hen på en åbne plads og var meget veltilfreds med sin fangst og snakkede til falkoneren med sin velkendte og anerkendende lyd, der nogenlunde lyder som hvis et menneske siger ”taiak-taiak” meget hurtigt.

Men det var også for os selv i Ørnereservatet meget fantastisk, at overvære Moldows flyveteknikker og fangstmetode og det var en ekstra bonus at også publikum fik en helt særlig indsigt i vandrefalkes ellers meget skjulte jagtliv.

undefined