Legesyg kongeørn bortfører petanque-bold

undefined

Legesyg kongeørn bortfører petanque-bold

Ørnereservatets store hun-kongeørn Rhina er legesyg - selvom hun ikke er vårunge mere, men en moden dame. Det fandt vi ud af, da hun begyndte at snakke og virke meget interesseret i en lille plastik bold. Kamilla, falkoneren der træner hende, besluttede at kaste den ud til hende under en af vores forevisninger. Der var med det samme nærkontakt og jagtlyst, som en kongeørn fra naturens side har en del af.

Ikke nok med at Rhina ville have bolden som sit bytte, men den ville også lege med den.

Vi synes at publikum, skulle have fornøjelsen af at se Rhina, som normalvis ikke leger på den måde under vores forevisninger, men på en helt ny måde i interaktion med bolden. Her ser man dens kæmpeklo gribe og låse om bolden. Desuden kan man også se hvordan den bære sig ad med at løbe - og flyve væk med bytte.

Men senere efter legetøjet var velafprøvet, ville Rhina ud og inspicere terrænet ved vores klitter, og bolden skulle med på eventyret. Det er selvfølgelig helt oplagt, at det ikke altid går helt som planlagt til vores forevisninger, så alt blev taget med sindsro. Dog måtte der modificeres et par ting i sidste halvdel af vores program, da Rhina først skulle overtales oppe fra et højt grantræ med lækre hønselår og andre delikatesser, alt i mens den sad og hyggede sig med bolden.

Så selv en storvildtjæger har et legebarn i sig. Mange tænker måske ikke på, at også rovfugle leger med hinanden og med ting de finder, men det har de mindst lige så meget lyst til som os mennesker, hvilket igen får os til at tænke på, hvor intelligente rovfugle er, i forhold til hvad den videnskabelige opfattelse tidligere har været. Sidste kommentar vil derfor være, at rovfugle har haft millioner af år til at fuldkommengøre dem selv, hvor mennesket i forhold til disse vedblivende gådefulde væsener kun lige er ankommet.

undefined

Se mere om kongeørnen her

https://www.youtube.com/watch?v=j03lQrJU8uc