Jagtfalken Stefan fik fodmassage på lammeskind

undefined

 

Lige få minutter før en af sæsonens forevisninger skulle til at begynde, og der sad i hundredvis af gæster og ventede på, at vi gik i gang, skete der noget pudsigt.

En af de første falke der skulle på banen, var Stefan - en 3 år gammel jagtfalkehan. Han er blandt andet specialist i at flyve i samarbejde med falkoneren men også at følge de mindste bevægelser på meget lang afstand og fra stor højde. Han er særdeles intelligent -og man kan nemt se det på hans store livlige øjne, der studerer alt.

Han nikker oplagt med hovedet i retningen, hvor der er noget der interessere ham.

Men denne dag skulle altså starte lidt anderledes. I stedet for at kigge efter falkoneren, der stod og ventede med hans middagsmad, var der andre og åbenbart mere iøjnefaldende sager for Stefan.

Næsten lige ved siden af Ørnereservatets hovedindgang, hvor vi præsenterer vores falke, inden de skal trænes - sad et ungt par med deres barnevogn, herpå havde de lagt et lille delikat lammeskind. Det var lige noget for Stefan, så han besluttede sig for at flyve ned til barnevognen og sætte sig på lammeskindet. Han var meget begejstret, og han begyndte med det samme at sige hyggelyde -noget i retningen af ”tjeip-tjeip”, hvilket normalt er noget, som hunner og hanner siger til hinanden, når de sidder ved deres rede. Efter at Stefan havde fået sig en omgang fodmassage på lammeskindet, kom han i tanke om træningen og fløj derfra.

Det kan nok være, at familien og den lille gut i barnevognen fik sig en overraskelse – til stor begejstring for publikum, der fulgte det lille særprægede optrin.