Lammegribbens forårsfornemmelser i Ørnereservatet

En af verdens mest sjældne gribbearter lammegribben "Barbatus" som den også hedder på latin, (Gypaëtus barbatus) har fået meget tidlige forårsfornemmelser  i Ørnereservatet.  

Kærligheden blev stor

Under den daglige fodring og pleje blev kærligheden så stor at den måtte udleves. Først var tilnærmelserne ganske uhøjtidelige men blev mere og mere udviklede som fordringen gik fremad.

- Det er første gang at en lammegrib vil parre et menneske og det vil i fremtiden vises sig at være ganske fornuftigt, da arten desværre er ved at være helt udryddet bla. pga. udlagt gift både i Pyrenæerne og Himalaya. Ved at gemme sæden fra Barbatus kan man bevare arten for fremtiden vha. en kunstig befrugtning til en hun lammegrib.  

Lært at flyve i Ørnereservatet

Lammegribben kom til Ørnereservatet fra en tysk naturpark og var ikke i stand til at flyve.

Den har nu lært at flyve i Ørnereservatet og er i stand til at dreje i luften med sit 3 meter store vingefang. Ørnereservatet er det eneste sted i verden hvor lammegribben har så nær kontakt med mennesker og samtidig kan færdes frit i naturen.  

Man kan se hele optakten til parringen og samhørigheden med mennesket her

Bonusinfo

  • For 85 år siden var det en dansk opdagelsesrejsende som den første i verden tog billeder og beskrev lammegribben (Den flyvende drage). Han hed Bent Berg og det var hans kone Inger Illum der var fotograf i Himalaya