September måned på Ørnereservatet

3 havørneunger sept 2009

De 3 ud af 4 havørneunger fra 2009 er netop inde for at blive målt og vejet

Så er vi nået frem til september og vi kan nu se tilbage på sommersæson 2009 med stor glæde.

Rekord stort besøgs tal på Ørnereservatet

Så derfor vil vi gerne starte med at fortælle lidt om hvor fantastisk en sommersæson det har været for os alle her i Ørnereservatet. Vi kan næsten ikke selv tro det. Trods dårligt vejr og en finanskrise som alle snakker om i Danmark, ja - så overgik publikum ved, at møde op i et antal vi aldrig tidligere har set i regnvejr. 

Rigtig mange mødte op og havde åbenbart set vores råd på vores website om at tage regntøj med. Vores gæster kunne overvære vores shows, som alle er forløbet planmæssigt.

Vores rovfugle har igen i år budt på unikke øjeblikke og vist sig fra deres absolut bedste side. Der er noget særligt livsbekræftende ved, at opleve publikums reaktion, når de for manges vedkommende for første gang kommer helt tæt på vores fantastiske rovfugle.

Der går et sus igennem vores gæster, når de fleste for første gang ser de imponerende ørne med deres kæmpe vingefang og flotte fjerdragt som går på vingerne og kommer susende hen over deres hoveder. Det er en ganske særlig oplevelse, at se de lynhurtige falke dykke ned fra himmelen i en fart som man ikke forventer. Jo - der er i sandhed masser af flotte og store oplevelser forbundet med at overvære en forevisning i Ørnereservatet.

Stellersørnerne har også gjort stort indtryk på vores gæster

Det er verdenes største ørne og med sin imponerende styrke er den et helt specielt syn at nyde på himmelen. Publikum har været meget betaget når Stellersørnene har vist deres brilliante flyvekunst på himmelen over Ørnereservatet. Trods sin enorme størrelse er Stellersørnen en særdeles kraftfuld og flot rovfugl at skue.

Læs mere her:

/page/Stellers-orn.aspx

Rekord i onlinesalg

Vi kan da også lige nævne, at vores onlinesalg af billetter fra vores webshop har været i fremgang med flere hundrede procent i år i vores højsæson. Det er blevet slået fast at mange gæster har været forbi og købe deres billet på nettet. Vi håber på, at vi vil kunne byde på endnu flere muligheder til næste år, da dette helt klart har været til stor gavn for vores publikum og en kæmpe succes med vores nye onlinesalg.

Flyvetræning med de nye unge havørne

Vi skal selvfølgelig også nævnes, at vi er i fuld gang med at flyvetræne med de nye unge havørne, der blev klækket i år. Det helt fantastiske skete jo tidligere på året, at Ørnereservatets havørnepar gav os 4 nye unger. Vi følger ørnene tæt  - og gør alt for at give dem en så god start på deres liv, og træner dem efter de bedste metoder.

Vi vender senere tilbage med nyt om hvordan flyvetræningen forløber.

Du kan i øvrigt se mere her om ørneungerne fra 2009. Alle vores nyeste video klip er lagt ud både på vores side og Youtube

Se video her

Vores lammegrib:

Vi er også fortsat i gang med at træne vores lammegrib, på latin kaldet Gypaëtus barbatus som betyder "den skæggede". Vi satser på, at den snart er klar til
at blive vist frem for publikum til næste sæson. Det er i sandhed ikke en tilfældighed, at denne rovfugl har fået hæftet betegnelsen "den flyvende drage" på sig. Det er som sagt lidt af en sensation, at vi her i Ørnereservatet som det eneste i hele Nordeuropa, vil kunne præsenterer denne rovfugl for vores publikum til næste år og vi kan jo bare glæde os over, at den helt sikkert vil imponerer - bare med sin størrelse og sin fantastiske flotte fjerdragt.

Træningen af vores nye lammegrib forløber planmæssigt og vi vil selvfølgelig vende tilbage med nyt om både den og vores unge havørne.

Info til skoler:

Det er blevet populært for skolebesøg i Ørnereservatet. Ud over dette kan vi også se at skolerne ønsker, at booke deres billetter online. Vi kan derfor kun varmt anbefale de kommende skoler, der måtte ønske at lægge vejen forbi Ørnereservatet, at klikke sig ind på vores webshop, da der i forbindelse med online booking af billetter kan opnås fordelagtige besparelser m.m. Ud over dette, letter det også tilgangen til Ørnereservatet, da der ingen administration er bagefter.

Læs mere her om program oversigt, priser og bestilling:

/page/Tidspunkter.aspx

Ørnereservatet siger hermed tak til alle vores gæster for en helt fantastisk sommersæson og vi er nu klar til at tage fat på september måned, hvor vi stadig har shows både onsdage kl. 10.00 og lørdage kl. 15.00

Vi glæder os også til vores efterårssæson hvor vi har vores rovfugle i luften hver dag i hele efterårsferien i uge 42.

Vel mødt til efteråret på Ørnereservatet og tak for en  fantastisk sommersæson fra hele familien Wenzel, vores falkonerer og servicemedarbejdere. På gensyn.