Nyhedsbrev Ørnereservatet april 2009

Yngleaktiviteter

Efter en lang og behagelig vinter med tørt og klart vejr det meste af tiden, hvor vi har undgået perioder med tåge og lavtgående skyer, har tiden været ideel for flyvning og det har stimuleret rovfuglene til at være endnu hurtigere ude med yngleaktiviteterne end ellers.

På dette område har Ørnereservatet flere positive begivenheder. I øjeblikket er der således for første gang i Ørnereservatets historie 2 ynglende par havørne på samme tid.

Frey og Ylva

Det ene par der startede, Frey og Ylva lagde det første æg d. 11. marts og har nu et fuldtalligt kuld på 2 æg. Parret skiftes til at ruge. Hannen Frej har altid draget stor omsorg for rugningen og tager absolut sin broderpart af pasningen af æggene.

Brunhilde og Vikna

Det nye havørnepar Brunhilde og Vikna, som lige siden efteråret har vist stor interesse for hinanden. Begge tager i øvrigt del i redebygningen. Brunhilde nedkom med det første æg d. 29 marts, et for havørne ganske udsædvanligt æg med en gråbrun farver, hvor de normalt er helt hvide med et lyseblåt skær.

Det interessante med det nye havørnepar, er at Vikna, hannen, var en de ørne der deltog allermest i vores forevisninger og var meget tillidsfuld over for publikum, og helt ekstraordinært accepterede han at samarbejde med vores kursister, hvor han har givet uudslettelige minder.

Brunhilde derimod, magen, har fra starten haft et særdeles voldsomt temperament og på grænsen til at være frygtindgydende - har også gjort indtryk på vores gæster. Det er overraskende at 2, så modstridende karakterer har indgået et næsten kærligt forhold.

Vores Stellers ørne

Vores Stellers ørne har nu forvandlet sig til nogle pragteksemplarer og har nu næsten fået deres voksenudseende med de hvide aftegninger på ben, hale og vingekanter. Deres flugt gør et dybt indtryk på alle, som er så anderledes fra andre ørne og mest minder om en af fortidens flyveøgler, fortidens flyvende dinosaurus.

Vi ser frem til at vore Stellers ørne vil give et flot supplement til vores nordatlantiske ørne, som alle er i topform til at vise deres flyvekunst for Ørnereservatets gæster.

Se mere under vores presse sektion her