Sommer 2009 på Ørnereservatet

Ørnereservatet byder velkommen til sommeren 2009

Ja så står sommeren 2009 snart for døren og her I Ørnereservatet er vi allerede i fuld gang med, at gøre klar til en ekstra ordinær spændende sommer sæson med forskellige nyheder og overraskelser til vores besøgende gæster.

juni01060902

Bald eagle - Hvidhovedet havørn

Jylland og især vestkysten er et fantastisk område og man bør unde sig selv den oplevelse det er, at ligge vejen forbi Ørnereservatet ved Bindslev. Man kan fint som sommergæst og turist i det nordjyske kombinerer en udflugt i vores flotte område med et besøg i Ørnereservatet. Man får helt sikkert en oplevelse for livet. Hos os kan du komme helt tæt på alle vores fantastiske fugle. Både store som små vil kunne nyde en bid af naturens pragt eksemplarer blandt ørne familiens fugle og de lynende hurtige falke er fantastiske at skue, når de dykker ned over publikum med stor hastighed. Det gibber helt i en når man hører svirpet fra falkens vinger når den passerer hen over ens hoved.

jagtfalk

Jagtfalk

Vi præsenterer særligt store programmer for vores gæster i år i løbet af sommerferien. Blandt andet kan vi byde på flere overraskelser med nye ørne og rovfugle flere gange om dagen. Så der bliver meget at se frem til i år ved et besøg i Ørnereservatet i sommerferien.

Ny udstilling

Vi tilbyder oven i købet, at man kan bestille sin billet online ganske nemt og bekvemt. Man skal bare huske at medbringe sin kvittering for købet. I år anbefaler vi vores gæster der har tænkt sig at besøge os i Juli måned, at komme i god tid, dvs. 1½ time før vores forevisning starter så alle kan nå, at komme ind og se vores nye og spændende udstilling om havørnen og den store kongeørn inden programmet begynder.

Udstillingen fortæller om hav- og kongeørnens historie og er bygget meget informativt op med illustrationer. I vores fortsatte arbejde på at dele vores viden med så mange som muligt, har vi forsøgt, at gøre udstillingen så spændende og informativ som muligt. Vi håber derfor på at dette vil være endnu et supplement til vores gæsters forståelse og fascination af disse rovfugle.

kongeørn

Kongeørn

Vores nye havørne unger…

Så kan Ørnereservatet i år også fortælle om en helt fantastisk begivenhed. Vi har for første gang nogensinde hele 2 havørnepar der er nedkommet med unger på samme tid. Dette er et vidnesbyrd om, at fuglene stortrives og har det særdeles godt hos os. Belønningen for dette er disse helt fantastiske små ørneunger som vi er meget, meget stolte over at havde fået.

Havørne forældrene er fulgt optaget af at tilfredsstille deres ungers trang til mad og sørger hele tiden for at passe og pleje dem efter alle kunstens regler. Ørne er meget omsorgsfulde rovfugle der virkelig passer deres afkom på en måde man må beundre. Som altid stod vores hjerter og vejrtrækning næsten helt stille da den første udklækning skete, det er en unik oplevelse, at overvåge en ørneunge blive udklækket og se dagens lys for første gang.

Ungerne som blev født i April måned er efterhånden vokset ganske betragtelig og er nu begyndt af skifte deres fine hvide dun ud med den mere mørkegrå dun. Den mørkegrå dun minder i særdeleshed om rigtig pels. Man kan faktisk allerede nu se de små blodpinde med fjer på som stille og roligt er begyndt at vokse ud på ungerne.

havørneunger

Havørneunger fra i år, maj 2009

Endnu en ny lille ørneunge

Så er der også sket endnu et lille mirakel, ja man fristes næsten til at sige en sensation hos os. Vores ubestridte og højtelsket ørne dronning Margrethe er igen blevet mor. Denne glædelige begivenhed fandt sted for ganske nylig. Vi følger selvfølgelig udviklingen tæt med Margrethe og hendes lille ny unge men Margrethe skal nok tage hånd om den på den bedste måde da hun er den perfekte mor og utrolig omhyggelig med sin pasning.

Vi ser med glæde frem til at se alle disse skønne ørne unger vokse op og blive en del af hele vores familie. Det er næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre en særdeles velkommen og glædelig begivenhed for os alle her i Ørnereservatet, at vi på stort set en og samme tid har 3 kuld ørneunger - ja hvem havde turde håbe på dette ?

 

Lidt om de største i vores show…

Vores Stellers ørne er nu blevet et år ældre og har fået næsten voksenudseende hvilket er ensbetydende med de karakteristiske hvide aftegninger på ben, hale og vingekanterne. Vi ser frem til at disse ørne i år får lov til at vise vores gæster deres flyvekunst. En Steller ørn der letter efterlader et indtryk som er så anderledes fra andre ørnes flugt man kan nærmest sige de minder om fortidens flyvende dinosaurus.

I år vil du også som gæst i Ørnereservatet kunne opleve lammegribben også på latin kaldet Gypaëtus barbatus som betyder "den skæggede lammegrib." Det er rent faktisk lidt af en sensation, at vi her i Ørnereservatet som de eneste i hele Nordeuropa kan præsenterer denne rovfugl for vores publikum.

Lammegribben er en af verdens største rovfugle med et imponerende vingefang på op til 280 cm for ikke at tale om dens imponerende fjerdagt, som er en konge værdi. I sandhed en prægtig og stor rovfugl som vi her i Ørnereservatet er stolte over at kunne præsenterer vores gæster for. Tæt på vil man kunne se lammegribbens berømte sorte bukkeskæg, der vipper under næbet og dens flotte øjne med hvide iriser der er omkranset af røde ringe.

Læs mere her:

Barbatus - en flyvende drage

Ja det var så lidt om alt det vi kan byde på for sæson 2009 her i Ørnereservatet. Så vel mødt, vi håber på at kunne byde dig, din familie og alle andre velkommen til en fantastisk oplevelse her i Ørnereservatet.

På gensyn fra familien Wenzel, vores dygtige falkonerer og medarbejder.

Jan Hansen