Ørnereservatet et fristed

Artikel af Jan Hansen, kunstner, 2008

Ørnereservatet et fristed for eksotiske rovfugle og deres beundre.

Vores sidste ferie gik til Tversted i Jylland og den smukke vestkyst der strækker sig langs toppen af mit elskede Jylland. Selv om jeg er født og opvokset på Sjælland, er det som om, at jeg her ovre føler mig hjemme igen.

Hvordan det nu hænger sammen, ja det ved jeg ikke helt ?! Men et er sikkert, lyset og den omgivende smukke natur er simpelthen så utrolig berigende for både sjæl og sind. Før i tiden forstod jeg ikke helt det der med "lyset" ovre i det nordjyske - men det gør jeg nu !

janh308

Alene naturen, de vidtstrakte og vidunderlige lange kyster i det Nordjyske byder på en masse oplevelser. Midt i alt den skønne natur ligger der et paradis ved navn ØRNERESERVATET, der venter på bogstaveligtalt, at få lov til, at brede sine vinger ud for en.

Hvordan kan man færdes i det nordjyske og undgå at ligge vejen forbi dette spektakulære og helt usædvanlige sted, jamen det kan man da heller ikke ?! Selv hvis man hører til typen der ikke interesserer sig for rovfugle. Så går man simpelthen glip af en perle, hvis man ikke besøger ørnereservatet.

janh508.jpg

Ørnereservatet ved Bindslev byder på en fantastisk oplevelse for den enkelte. Både børn og voksne vil kunne opleve en masse flotte rovfugle folde sig ud i fuld flor. Et at de største øjeblikke er, når falkene suser hen over hovedet på en og de store ørne folder deres imponerende vinger ud eller dykker ned over søen for at fange et bytte. Der er ingen i tvivl i mit sind uanset alder og interesse, så bør man unde sig selv den oplevelse.

janh208.jpg

Jeg er selv en stor rovfugle beundre, hvad enten det er en lille eller stor rovfugl, så er der noget helt specielt ved, at opleve dem i det fri. Falkonerernes og fuglenes gensidige både tillids- og respektfulde forhold til hinanden, er ganske fantastisk at opleve på tæt hold. Her mærker man tydeligt, at familien Wenzel har dedikeret og ydet noget helt særligt med deres liv for disse fugle. Ikke alene deres utrolig dygtige falkonerer, men også dem selv, byder os der besøger stedet på en unik oplevelse hver eneste gang.

Jeg har selv besøgt ørnereservatet adskillige gange, som ganske anonym gæst blandt mængden og der skal ikke herske tvivl om, at jeg er fuld af beundring og har stor respekt for det arbejde familien og dens dygtige medarbejdere yder, for at gøre dette til et unikt sted, både for deres rovfugle, men sandelig også for deres besøgende publikum.

janh608.jpg

Selv er jeg en stor beundre af Frank Wenzels fantastiske billeder af fuglene og det han har grundlagt med ørnereservatet. Irene Venzels underholdende og meget indlevende fortællinger under selve opvisningen, samt sønnen Peter Frank Wenzel og datteren Edith Wenzels indsats er til stor glæde og inspiration.

Tak til jer alle i ØRNERESERVATET for endnu en fantastisk, spektakulær og helt igennem flot rovfugleshow. Tak fordi i deler jeres interesse og beriger os andre med jeres flotte rovfugle både store som små. Det er i sandhed et paradis der ligger og venter på, at byde enhver rovfugle elsker "en på opleveren"

Selv er jeg hver gang blevet så fascineret og inspireret af mit besøg i reservatet, at jeg må omsætte mit samvær og oplevelser med rovfuglene i et eller andet kunstværk. Som også er brugt som illustrationer her i mit lille personlige essay over reservatet. Der vokser en streg frem på papiret her og en streg der, og ud af papiret vokser der pludselig et fastfrosset billede af en rovfugl, som bringer mig tilbage til mit elskede ØRNERESERVAT og Jylland.

Tak til familien Wenzel og alle i reservatet for det I har givet mig og min familie, hver gang vi har besøgt jer.

En stor rovfugle beundre.

Jan Hansen