Sortørnen Sheba

Lever i Afrika syd for Saharas bjergrige områder og bygger rede på klippehylder helt op i 5000 meters højde.
Ungfuglen er brun med sort hoved. Sortørnen er meget territoriel og ses ofte flyve sammen i par.

Sortørnen danner par for livet og er en specialiseret jæger i klippegrævlinger- pattedyr på 4-5kg.
Sortørnens jagtteknik  er baseret på afledningsmanøvre hvor den holder sig skjult i længst mulig tid. Dog har den også fjender, det er især prærieulve, bavianer og ikke mindst mennesker.


Ørnen er opkaldt efter den franske videnskabsmand Jules Verreaux. Ørnen kan kendes på en v formet hvid afmærkning på den sorte ryg.

sortørn

Ørnereservatet hunsortørn kunne faktisk ikke flyve da vi fik hende og var meget overvægtig, men med intensiv træning er det nu lykkes at få Sheba på vingerne over Ørnereservatet. Hun er nu i god kondi og flyver ubesværet store afstande omkring i Ørnereservatet.