Kongeørnen

Med et syn der er henved 8 gange bedre end menneskets, kan den afsøge kolossale områder for vildt, som hovedsagelig består af pattedyr som lemming, kanin, hare, ræv og hjortekalve. Det daglige fødebehov ligger på omkring 250 gram, men et kongeørnepar fanger normalt ca. 300 kg. bytte om året. Den kan også tage flyvende vildt bla. duer.

ØRNERESERVATET er i øvrigt det eneste sted i Skandinavien hvor der altid er 110% sikkerhed for at se kongeørnen

:-)

Se mere om kongeørnen her

Se videoklip med kongeørn her