Lapugle

Ørnereservatet præsenterer en ny art. Det er den sjældne lapugle. Den har et vingefang på 140 cm og vejer ca. 1 kg. Lapuglen høre dermed til de store ugler.

Den har udbredelse i Sibirien, Finland og Canada. På latin hedder den Strix nebulosa. Lapuglen er en perfekt musejæger og bruger sit specielle hoved til at opfange lyde med.

Lapuglen har allerede været med til de første forevisninger og kommer helt tæt på publikum.